Домашна ванилова паста за сладкиши и сладоледи
Необходими продукти:
- 5-6 шушулки ванилия, нарязани на парчета с големина около 1 сантиметър
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
- Изсипете захарта и ваниловите пръчици в блендер и пасирайте до фина консистенция.
- Загрейте водата в тиган на средно силен огън и добавете ваниловата смес. Разбъркайте.
- След като заври, я оставете да къкри около 5 минути и отстранете от котлона.
- Когато леко се охлади, изсипете сместа обратно в блендера и пасирайте до гладко пюре.
- Прехвърлете ваниловата паста в чист стъклен буркан и изчакайте да се охлади напълно, преди да го затворите плътно.
- Съхранявайте в хладилник в продължение на 2-3 месеца.
Забележка!
Използвайте 1/2 чаена лъжичка ванилова паста в рецептите за сладкиши, тъй като е много концентрирана и ароматна.
Да ви е сладко!

Снимки: dessertswithbenefits.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ДЕЗЪРТ ЕСЕНС РЕЛАКСИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ВАНИЛА ЧАЙ 237 мл
РЕЛАКС СПРЕЙ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА 50 мл FAMILLE MARY
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Портокалово реване с грис
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Билкови тинктури - приготвяне, рецепти и употреба
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Домашна ванилова паста за сладкиши и сладоледи