Домашен ябълков квас с кафе

Необходими продукти:
1,400 килограма пресни ябълки
1/2 чаена чаша захар или мед
1 1/2 чаени лъжици суха мая
1 лимон
1/4 чаена чаша смляно кафе
корен джинджифил на вкус
4 литра филтрирана вода
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка ябълка на 8 части и почистете от сърцевината със семената.
Измийте джинджифила, нарежете го на 3-4 парчета (зависи от големината на корена). Лимона разрежете на две и изцедете сока му.
Изсипете ябълките в голяма тенджера, прибавете джинджифила, кафето, захарта/меда и налейте лимоновия сок. Залейте всичко с водата и поставете съда на котлона. Нека сместа се вари в продължение на 20 минути.
Изчакайте да се охлади до 35-38 градуса и тогава сложете маята. Разбъркайте добре, покрийте съда и оставете сместа да престои 15 часа.
Прецедете след това през марля или използвайте филтър за кафе. Разпределете напитката в стъклени съдове, охладете и може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОЖИ 1 кг DXN
ТЕРМОС ПЪТУВАЙ С МЕН СИНЬО-ЗЕЛЕН 960 мл KANCHE
АРОМАНДИСЕ ЗЕЛЕНО КАФЕ НАТУРАЛНО саше * 18
ПРОМОБИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 500 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА C+ АНАНАС И МАРАКУЯ 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Балансирайте нивата на кръвна захар с напитка от кокос, банан и бадемово мляко
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Подобрете зрението със сок от моркови, тиква и чушка
- Фреш от киви с лимон
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Ябълков сладкиш с млечно-канелен сироп и орехи
- Печени ябълки с мед и орехи
Коментари към Домашен ябълков квас с кафе