Домашен ябълков квас с кафе

Необходими продукти:
1,400 килограма пресни ябълки
1/2 чаена чаша захар или мед
1 1/2 чаени лъжици суха мая
1 лимон
1/4 чаена чаша смляно кафе
корен джинджифил на вкус
4 литра филтрирана вода
Начин на приготвяне:
Разрежете всяка ябълка на 8 части и почистете от сърцевината със семената.
Измийте джинджифила, нарежете го на 3-4 парчета (зависи от големината на корена). Лимона разрежете на две и изцедете сока му.
Изсипете ябълките в голяма тенджера, прибавете джинджифила, кафето, захарта/меда и налейте лимоновия сок. Залейте всичко с водата и поставете съда на котлона. Нека сместа се вари в продължение на 20 минути.
Изчакайте да се охлади до 35-38 градуса и тогава сложете маята. Разбъркайте добре, покрийте съда и оставете сместа да престои 15 часа.
Прецедете след това през марля или използвайте филтър за кафе. Разпределете напитката в стъклени съдове, охладете и може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: kulray.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ХИГИЕННА ПРИСТАВКА С МАЛЪК ОТВОР
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ ORIGINAL 500 мл
НУРС ИНСТАНТНО, БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ ОТ ДИВ ШАМ ФЪСТЪК 350 г
НовВИТАМИНОВА ВОДА Ca КОКОС И АНАНАС БЕЗ ЗАХАР 600 мл
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г
ВИНЕГРЕТ 700 мл DXN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Печени ябълки с масло и канела
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
Коментари към Домашен ябълков квас с кафе