Гъби с лук и масло на тиган

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 200 грама гъби, добре измити и нарязани на филийки
- 1 глава лук, нарязана на ивици
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка пресни билки /мащерка, риган или магданоз/
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете гъбите и лука, разбъркайте и подправете със солта.
- Сотирайте в продължение на 10 минути, докато омекнат.
- Поръсете с черния пипер и нарязаните пресни билки и отново разбъркайте.
- Поднесете задушените гъби и лук като гарнитура към любимите ястия.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Панирани гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кичурка
- Пълнена ряпа с бели гъби и лук
- Задушени гъби в бира и масло
- Задушени картофи с гъби и грах в кокосово мляко
- Двуспорова печурка
- Едра орешарка, Едра миризливка
Коментари към Гъби с лук и масло на тиган