Горещ шоколад с подправки
Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах 250 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ на прах 15 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Калоферче
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с орехи
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
Коментари към Горещ шоколад с подправки