Горещ шоколад с подправки

Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
КРЪГЛА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 100 гр.
АРОМАНДИСЕ СУШЕН ДИВ ЧЕСЪН 18 г
НовМОНДИАЛ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 60 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Калоферче
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Чубрица - балканска
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Брауни с шоколад и ягоди
Коментари към Горещ шоколад с подправки