Горещ шоколад с подправки

Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ГРАДИНСКИ СМИНДУХ 200 г СТЕЛ АРГО
КВАДРАТНА МЕЛНИЧКА С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 80 гр.
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ОРИЕНТАЛСКИ ПОДПРАВКИ 10 г
ПРОМОМОНДИАЛ САПУН ЗА БРЪСНЕНЕ С АРОМАТ НА МАНДАРИНА И ПОДПРАВКИ В ПЛАСТМАСОВА КУПА 60 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Калоферче
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Чубрица - балканска
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Горещ шоколад с подправки