Горещ шоколад с подправки

Необходими продукти:
350 милилитра прясно мляко
150 милилитра сметана с 20% масленост
канела на вкус
карамфил на вкус
индийско орехче на вкус
малко захар
100 грама черен шоколад (не по-малко от 70%)
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня. Добавете захар, налайте млякото и сметаната, сложете подправките и сложете сместа да заври на бавен огън, бъркайки непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Свалете от котлона и налейте в чаши.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
КАНЕЛА ПРЪЧИЦИ * 3 МЕРКУРИЙ
БИОХЕРБА КАНЕЛА КАСИЯ прах 35 г
ДАРОВИТА ХИМАЛАЙСКА СОЛ ФИНА ЙОДИРАНА 1 кг
ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА НА ПРАХ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА КАНЕЛА ЦЕЙЛОНСКА прах 35 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Калоферче
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Киселица, Дива ябълка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Горещ шоколад с подправки