Горещ шоколад с орехов ликьор, ром и канела

Необходими продукти:
4 чаени чаши прясно мляко
110 грама черен шоколад
3/4 чаена чаша захар
1/2 чаена лъжица смляна канела
1/2 чаена чаша тъмен ром
1/2 чаена чаша орехов ликьор
бита сметана на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, добавете начупения шоколад, захарта и канелата. Сложете на среден огън и бъркайте, докато шоколадът и захарта се разтопят и сместа стане еднородна. След това налейте рома и ликьора и сгорещете напитката. Разпределете в подходящи чаши и украсете с бита сметана.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЧАЙ ГРЪДЕН НАСИПЕН 120 г
АУРА ХЕРБАЛС ОРЕХОВ КОМПЛЕКС капки 50 мл
ХИМАЛАЯ КОФЛЕТ сироп 100 мл
ЕН - ТИ - ТУС С МЕНТОЛ И ДЖИНДЖИФИЛ таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Отслабване с мед и канела
- Черен орех
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Канелено дърво, Канела
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Брауни с шоколад и ягоди
Коментари към Горещ шоколад с орехов ликьор, ром и канела