Гарнитура от гъби и патладжани

Необходими продукти:
450 грама патладжани
8-10 средни гъби
1 средна глава лук
1,5-2 с. л. масло
1,5 ч. ч. сметана
2 с. л. едра сол
пипер - по желание
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на малки кубчета. Засипете ги с едрата сол и оставете за 30 минути, за да се премахне горчивината им. Гъбите нарежете на тънки плочки. Накълцайте лука и го изпържете в разтопеното масло. Когато лукът се зачерви, отцедете патладжаните от течността, изплакнете ги под течаща вода и ги прибавете към лука. Пържете около 5 минути. След това сложете и гъбите, оставете на котлона за още няколко минути. Идва ред на сметаната, сложете и сол, други подправки по желание, оставете да се задушава в продължение на около 15 минути. Гарнитурата е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Гарнитура от гъби и патладжани