Вкусно сърце
Необходими продукти:
2 кренвирша
2 яйца
кашкавал и магданоз - за поръсване по желание
зеленчуци за украса
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Разрежете кренвиршите по дължина, но не до края. Оформете от тях сърца, използвайки клечки за зъби, за да ги закрепите. Запечете или запържете леко от едната страна и обърнете от другата. Тогава чукнете по 1 яйце във всяко "сърце" и изпечете до готовност. Преди да поднесете, изрежете яйцето, което е излязло извън формата. Може да поръсите с настърган кашкавал и магданоз, също кетчуп, ако обичате. Поставете в чиния и гарнирайте с различни фигурки, направени от зеленчуци, например.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
- Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
- Задушени картофи с кренвирши и зеленчуци
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Кренвирши с шунка и яйца "Любов"
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
Коментари към Вкусно сърце