Великденски курабии с масло

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша масло, омекотено
- 1 чаена чаша захар
- 1 яйце със стайна температура
- 2 2/3 чаени чаши брашно, пресято
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте маслото със захарта до получаването на лек и пухкав крем.
- Добавете яйцето и ванилията и отново разбийте за кратко.
- Прибавете брашното и солта и разбъркайте с дървена лъжица до образуването на гладко тесто.
- Покрийте купата с фолио и охладете тестото за минимум 1 час.
- Разточете тестото върху чиста набрашнена повърхност и използвайте формички, за да направите курабиите.
- Прехвърлете ги в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 8-10 минути до златист цвят.
- Изчакайте курабиите да се охладят напълно, преди да ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимка: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Пържена бакла със сусамово масло
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Ванилия
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- За ползата и вредата от ванилията
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Кенаф, Канабинус хибискус
Коментари към Великденски курабии с масло