Бързи пърленки без мая

Необходими продукти:
- 4 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 100 грама масло
- 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2-3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте прясното мляко в малка тенджера на средно силен огън.
- Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
- В голяма купа смесете брашното със солта и прибавете млечната смес.
- Замесете тесто и добавете още брашно, ако е необходимо.
- Покрийте купата и оставете тестото да си почине на стайна температура за около 30 минути.
- Разделете тестото на 8 топки и разточете тънко всяка една от тях върху набрашнена повърхност.
- Загрейте 1 супена лъжица зехтин в тиган на средно силен огън.
- Опечете пърленките за около 1-2 минути от всяка страна и ги намажете със зехтин.
- Поднесете ги топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Пържена бакла със сусамово масло
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Бързи пърленки без мая