Бобена салата с орехи, копър и чесън

Необходими продукти:
1,5 чаени чаши боб
3/4 чаена чаша орехови ядки
2 средни глави лук
5 скилидки чесън
1 връзка копър
1 връзка магданоз
1/2 чаена лъжица лют червен пипер
сол на вкус
суха подправка аджика
олио
Начин на приготвяне:
Измийте боба, залейте го с вода и оставете да престои в нея една нощ (или минимум 3-5 часа). След това го сварете в подсолена вода, в която сложете по няколко стръка магданоз и копър.
Докато зрънцата се варят, обелете лука и нарежете ситно.
Чесъна настържете или намачкайте с помощта на преса.
Копъра и магданоза накълцайте ситно.
Орехите нарежете или натрошете едро.
Смесете в купа лука с орехите, прибавете чесъна, зелените подправки, сложете червения пипер, сол на вкус и аджиката (задължително в изсушено състояние). Разбъркайте всичко старателно и оставете комбинацията да престои около 30-40 минути, за да се смесят вкусовете и ароматите.
С помощта на гевгир отцедете течността от вече сварения боб и отстранете стръковете зелени подправки.
Изсипете зърната в съда с ароматната смес. Подправете допълнително със сол и пипер, ако е необходимо, налейте олио, разбъркайте и приберете салатата за час в хладилника.
След това може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Салата с кисели краставички, боб и нахут
- Бобена салата с печени чушки, магданоз и каперси
- Мексиканска салата с тиквичка, боб и царевица
- Бобена салата с домати и песто от кейл
- Бобена салата с рулца от раци и крутони
- Бобена салата с цвекло и царевица
- Бобена салата със зеленчуци, фета сирене и билков дресинг
- Манастирска бобена салата с кайма
- Бобена салата с кисели краставички, кашкавал и майонеза
- Бобена салата с маслини и орехи
Коментари към Бобена салата с орехи, копър и чесън