Боб в сметана с бяло вино и чесън
Необходими продукти:
4-5 малки глави лук
5 скилидки чесън
1 супена лъжица мащерка
1 чаена чаша бяло вино
1 чаена чаша заквасена сметана
2 чаени чаши сварен бял боб
връзка магданоз
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кръгчета и изпържете в малко олио на слаб огън, заедно с намачканите скилидки чесън за около 15 минути. След това прибавете мащерката, налейте виното и изсипете предварително сварения боб.
Нека сместа се затопли и прехвърлете в подходящ дълбок съд. Подправете със заквасената сметана и сол на вкус. Добавете нарязан пресен магданоз и разбъркайте всичко старателно.
По желание може да добавите и парченца изпържен бекон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Мандраке, Мандрагора
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Червеното вино благоприятства поддържането на добро чревно здраве
Коментари към Боб в сметана с бяло вино и чесън