Баница с плънка от кайма и лук
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша кисело мляко
2 яйце
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица сода
За плънката:
300 грама кайма
3 глави лук
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изгасете содата в киселото мляко, което смесете с яйцата и след това прибавете към предварително пресятото брашно.
Подсолете тестото и разбъркайте добре. Разпределете равномерно половината от него по дъното на подходящ съд, който сте подмазали с олио и посипали с брашно.
Обелете лука, нарежете го ситно и запържете в нагорещено олио. Прибавете каймата, подправете на вкус и нека се приготвя в продължение на около 10 минути.
Разпределете плънката върху основата в тавата, а отгоре изсипете останалото тесто и заравнете повърхността.
Изпечете баницата във фурната при 180 градуса за 40 минути (или до готовност).
Поднесете я гореща.
Добър апетит!
Снимка: ovkuse.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Банички със сирене
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Мързелива лазаня
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Баница с плънка от кайма и лук