Бананово парфе с канела

Необходими продукти:
3 банана
300 грама извара
1/2 чаена чаша гъста заквасена сметана
1 чаена лъжица смляна канела
3 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Обелете бананите, сложете ги в съда на блендер, прибавете заквасената сметана, изварата, канелата и пудрата захар. Разбийте всичко до еднородност и разпределете сместа в подходящи формички, които приберете във фризера.
Когато десертът замръзне, потопете фирмите за няколко секунди в гореща вода и обърнете парфето в чинии.
Може да полеете с кондензирано мляко със захар и да украсите с шоколадови листенца, например.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ АСОРТИ С БАНАНИ 190 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ОКОЛООЧЕН СЕРУМ РОЛ-ОН С ВИТАМИН C И ОРГАНИЧЕН БАНАН 15 мл
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Обикновен маслен крем
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Банан
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Бананов пудинг с чиа и орехи
Коментари към Бананово парфе с канела