Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Баклава с маслено-меден сироп

Баклава с маслено-меден сироп

от 03 дек 2013г., обновено на 30 окт 2015г.
Баклава с маслено-меден сироп - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

6 чаени чаши брашно

8 яйца

10 супени лъжици прясно мляко

4 супени лъжици разтопено масло за тестото + 200 грама за плънката

изгасена сода на върха на ножа

300 грама орехи

1 чаена чаша захар

1 жълтък

300 грама мед

Начин на приготвяне:

Чукнете яйцата в подходящ съд, добавете топлото мляко, разтопеното масло, изгасената сода и брашното. Замесете тесто. Разделете го на 6 - 8 части, които оформете като топки. Оставете за известно време, докато втасат, а през това време направете плънката. Изпечете орехите в сух тиган до получаването на приятен аромат на печени ядки. След като изстинат, смелете с помощта на блендер. Смесете ги със захарта.

Разточете едната "топка" тесто под формата на тънък кръг с размери малко по-големи от тези на тавата, която сте подготвили за печенето.

Намажете дъното на тавата с масло, поставете тестото така, че краищата му да покрият стените на съда, намажете го с масло и поръсете със сместа от захар и орехи. Следващия пласт разточете с диаметъра на тавата. Сложете го върху първия, намажете с масло, следва плънка. По този начин процедирайте и с останалото тесто.

Ако не ви се е получило първият лист от тестото да покрие стените на тавата, не се притеснявайте, а просто слепете последователно краищата на всеки следващ пласт с долния. Целта е плънката да не излезе, защото захарта ще прегори.

Когато поставите и последния слой, прищипете всички открити краища (ако има такива) и нарежете баклавата на ромбчета, разрязвайки всички пластове, с изключение на най-долния.

Загрейте фурната до 250 градуса. Намажете повърхността на баклавата с жълтъка, разбит с малко вода и може да използвате момента, за да "залепите" върху всяко парче по половин или цяла орехова ядка. Разтопете маслото и го разпределете в разрезите на десерта. Поставете баклавата във фурната за 15-20 минути, извадете, отново сложете масло и върнете да се пече в продължение на още 15 - 20 минути.

Разтопете меда, извадете баклавата, залейте я с него и я оставете да се пече до готовност (около 30 - 40 минути). Готовия сладкиш покрийте с подходящ поднос или друг широк съд, обърнете. Половината от горещия мед и маслото ще се разтече по ръцете ви, по масата и навсякъде :), затова изберете съд, който има ръб, за да предотвратите този момент. Съберете изтеклото количество. След това притиснете друг съд към дъното на баклавата и отново я обърнете. Нарежете на парчета по очертанията, но побързайте, защото медът в разрезите ще изстине и фигурите ще се разлепят. Подредете ги в подходяща чиния, без да ги допирате една до друга и изчакайте да изстинат.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Баклава чийзкейк Баклава чийзкейк
  • Шоколадово руло с маслен крем Шоколадово руло с маслен крем
  • Лимонови масленки с пудра захар Лимонови масленки с пудра захар
  • Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура Сладки с вафлени кори и шоколадова глазура
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
1.69лв. / 0.86 €

ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА

БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
3.42лв. / 1.75 €

БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г

ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ
1.17лв. / 0.60 €

ДИАБЕТИЧЕН ДЕСЕРТ СИНЕМОРЕЦ

БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
2.84лв. / 1.45 €

БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г

Коментари към Баклава с маслено-меден сироп

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Баклава с маслено-меден сироп
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 05:09
    Коментирайте "Баклава с маслено-меден сироп"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Баклави и сиропирани сладкиши
  • Лечение при ангина (остър тонзилит)
  • Отслабване с мед и канела
  • Домашно лечение на синузит с чесън и мед
  • Компрес с мед срещу кашлица при деца
  • Обикновен маслен крем
  • Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
  • Ползите за здравето от прополис
  • Хрупкави маслени бисквити с ванилия
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Епидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вирусаЕпидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

Епидемия в Куба - расте броят на заразените с комбинация от няколко вируса

от 17 дек 2025г.Прочети повече
Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕССърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

Сърдечносъдовите заболявания са водеща причина за смърт и инвалидност в ЕС

от 17 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при ларингитБилки и билкови рецепти при ларингит

Билки и билкови рецепти при ларингит

от 17 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 7 дни, 16 часа и 10 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 47 дни, 18 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Апитерапия - лечебната сила на меда Апитерапия - лечебната сила на меда

Апитерапия - лечебната сила на меда

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Лечение при ангина (остър тонзилит) Лечение при ангина (остър тонзилит)

Лечение при ангина (остър тонзилит)

от 08 дек 2022г. Прочети повече
Физиологично значение на микроелементите Физиологично значение на микроелементите

Физиологично значение на микроелементите

от 24 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР КОКОС 50 г * 12 RICE UP!

ПРОТЕИНОВ БАР ДИЛАЙТ БИСКВИТА И КРЕМ 60 г * 12 FITSPO

КОЛАГЕНОВ ПРОТЕИНОВ БАР ТОФИ КАРАМЕЛ 50 г * 12 RICE UP!

СКОТИШ ФАЙН ТРЪН/ПИПЕР КР.ЛИЦЕ 100мл НОВ

БЕТЪР Ю ОРАЛЕН СПРЕЙ ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ 15 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

НЕПТУН СРЕБЪРНА ВОДА 10 мг / 1 л 100 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 16:56:14

НЕПТУН СРЕБЪРНА ВОДА 10 мг / 1 л 100 мл

Коментар на: Георгиев от 17 дек 2025г. в 15:59:53

СИНДЖАРДИ таблетки 5 мг / 850 мг * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:19:43

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:12:23

ФАМОТИДИН таблетки 20 мг * 20 АЛКАЛОИД

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 дек 2025г. в 14:11:51
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival