Ананасова торта със сметанов крем
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша цедено кисело мляко
1 яйце
1 чаена чаша захар
2/3 чаена чаша олио
1 чаена лъжица сода
2 чаени чаши пресято брашно
За крема:
500 грама заквасена сметана
1 чаена чаша захар
1 пакетче ванилова захар
За сиропиране:
100 милилитра сироп от ананас (от консерва)
За плънката:
1 консерва ананас
натрошени бисквити за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете захарта и яйцето в подходящ съд.

Разбийте ги.

Прибавете киселото мляко със содата и олиото.

Отново разбийте.

Ред е на брашното.

Изсипете полученото тесто в разглобяема форма за кекс.

Изпечете във фурната при температура от 180 градуса за около 35-40 минути. Готовността проверявайте с помощта на клечка за зъби.

Нека блатът се охлади.

През това време направете крема. Разбийте заквасената сметана с двата вида захар до получаването на еднородна смес.


Разрежете блата хоризонтално на 3 части.

Сиропирайте ги със сладката ананасова течност от консервата.

След това намажете двата от тях със сметановия крем и поставете един върху друг.

Сложете третия блат и го покрийте с парченца нарязан консервиран ананас.

Следва крем и пак плодове.

Накрая намажете обилно тортата от всички страни с крем и поръсете с натрошени бисквити.

Оставете я да престои една нощ, за да поемат блатовете сиропа и крема.

Добър апетит!
Снимки: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта-парфе със сиропирани плодове и ликьор Амарето
- Лесна желирана торта без брашно от йогурт с пресни плодове
- Лятна торта с плодове без печене
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Нискокалорична торта с кисело мляко, киви и банани
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Рецепти за торта от диня
- Най-лесната и мързелива торта!
- Плодова торта с кисело мляко
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
Коментари към Ананасова торта със сметанов крем