Ямайска джърк подправка
Подправката подхожда най-вече на пилешко месо, но успешно може да използвате за овкусяването на различни зеленчуци и друг вид месо.
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица чесън
- 2-3 чаен лъжици лют червен пипер
- по 2 чаени лъжици лук на прах, суха мащерка и магданоз, сол, захар
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- 1 чаена лъжица смлян бахар
- по 1/2 чаена лъжица черен пипер, сушен лют пипер на люспи, индийско орехче и канела
Начин на приготвяне:
Както всяка друга подправка, за приготвянето й няма нищо специфично, освен да разбъркайте добре всички продукти в купичка.
Прехвърлете в бъркан, който се затваря плътно и съхранявайте на тъмно и хладно място, до 3 месеца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Снимка: gryffonridge.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОДА БИКАРБОНАТ 300 гр.
КАНЕЛЕНИ ПРЪЧИЦИ 50 г БИОХЕРБА
ЧЕСНОВ КРЕМ 225 г ЗЕМЕЛА
ОРЕХОВО МАСЛО 500 мл. БАЛЧО
ЕДРА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
БИОХЕРБА СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Фалопия
- Чубрица - балканска
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Подправки, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Копър
- Ким
Коментари към Ямайска джърк подправка