Яйца на очи с лук и червен пипер
Необходими продукти:
2-3 яйца
2 глави лук
олио (около 3-4 супени лъжици)
2-3 щипки смлян сладък червен пипер (може лют на върха на ножа, ако предпочитате)
сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука, накълцайте го ситно.
Задушете го в малко в олиото за 10 минути на слаб огън. Налейте и 3-4 супени лъжици вода, подсолете. Разбърквайте често.
Чукнете яйцата в купа, като сте стараете да не повредите жълтъците, те трябва да се запазят цели.
След това изсипете върху лука, сложете сол на вкус и нека всичко се приготвя на слаб огън, без да разбърквате. Периодично разклащайте съда.
Щом белтъците стегнат, поръсете със смлян червен пипер и свалете ястието от котлона.
Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца с пармезан и моцарела
- Задушени яйца по гръцки
- Бъркани яйца със спанак и кашкавал
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца със сланина, лук и домати
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
Коментари към Яйца на очи с лук и червен пипер