Млечна топеница със спанак, сирене и яйца
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици олио
- 350 милилитра прясно мляко
- сол и черен пипер
- 250 грама попарен пресен спанак
- 4 яйца
- 1 стрък пресен чесън
- 150 грама натрошено сирене
- 50 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган с капак налейте мазнината, сгорещете я и запържете брашното. Разредете с прясното мляко, овкусете със сол и черен пипер.
След като сосът се сгъсти прибавете нарязания спанак, пресен чесън, пармезан и чукнете яйцата.
Задушете сместа на тих огън за 10 минути. Свалете от котлона, поръсете с натрошено сирене, пармезана и разсипете порции. Поднесете ястието топло и му се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!ХИМАЛАЯ ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНИ ЗЪБИ 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Пържени яйца с кайма и домати
- Спаначена каша с кисело мляко, сирене и яйце
- Яйца в доматен сос на тиган
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Спаначен огретен със сирене
- Боб на фурна с домати и спанак
Коментари към Млечна топеница със спанак, сирене и яйца