Чеснова сол с копър
Необходими продукти:
100 грама чесън
200 грама сол
5 грама сух копър
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън, измийте ги и подсушете.
Стрийте/счукайте копъра в хаванче, докато стане на прах.
Следва да счукате чесъна отделно, но е по-добре да правите това на части. Сложете няколко скилидки в съда, добавете сол и счукайте.
Продължете да добавяте чесън и сол до изчерпване на количествата. Слагайте сол, докато сместа стане суха.
Когато солта поеме всичката влага от чесъна, сложете копъра и разбъркайте.
Ароматната подправка е готова, тя се съхранява в съд с плътно затварящ се капак.
Използва се за овкусяването на супи и основни ястия.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Какво лекува английската сол
- Премахнете петната от боя за яйца със сода и оцет
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Как да спасим пресолените ястия
- Пресен чесън – ползи за здравето и приложение в кулинарията
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Чеснова сол с копър