Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Солените мъфини са чудесен избор за похапване както за закуска, така и за обяд. Подходящи и удобни са за носене на работа или училище, засищат и дават свобода да бъдат обогатени с много различни вкусове.
Необходими продукти:
- 40 грама разтопено масло
- 60 грама царевично брашно
- 45 грама бяло пшенично брашно
- 3/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1 яйце, разбито
- 190 милилитра мътеница
- 70 грама настърган чедър
- 65 грама сушени домати, нарязани
- 20 грама нарязани на тънко люта чушка
- 1 стрък розмарин, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намазнете форма за мъфини с 12 места с масло.
Царевичното брашно, пшеничното, набухвателите и солта разбъркайте.
В друга купа смесете разтопеното масло, мътеницата и яйцето.
Комбинирайте двете смеси, а накрая сложете чедъра, сушените домати, лютата чушка и розмарина.
Разпеделете във формите и печете за 20-25 минути. Ако по време на печенето мъфините бързо започнат да загарят, покрийте ги с фолио и допечете.
По желание може да заместите царевичното брашно със същото количество пшенично.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Мъфини с пшеничен зародиш, банан и фъстъчено масло
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Здравословни мъфини с трици и боровинки
- Солен кекс от хляб с бекон и кашкавал
- Мъфини есенни бухалчета
- Солен кекс с извара, тиквички и копър
- Бързи шоколадови мъфини в чаша
- Зеленчукови кексчета със сирене и чеснов сос
- Малинови кексчета с шоколадова глазура
- Направете си естествени незалепващи форми за мъфини от яйчни черупки
Коментари към Царевични мъфини със сушени домати и розмарин