Халва от орехи с шафран
Необходими продукти:
500 милилитра вода
4 чаени лъжици брашно
200 грама захар
100 грама масло
150 грама орехи
щипка шафран
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го изпържете до златистокафяво в разтопеното масло (около 6 - 7 минути). Сложете водата да заври, изсипете в нея захарта и варете в продължение на 10 минути, бъркайки. Постепенно добавете брашното и оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Ореховите ядки натрошете на едри парчета и сложете в сместа заедно с шафрана. Разбъркайте и нека халвата се приготвя още 4 минути. След това, докато е още гореща, я изсипете във форма с височина 2 - 3 сантиметра. С върха на ножа очертайте ромбчета по повърхността и изчакайте десертът да изстине (3 - 4 часа на стайна температура). Преди да поднесете, разрежете халвата на парчета по очертаните контури.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРГАНИА ЕМУЛСИЯ ЗА ТЯЛО С ШАФРАН 250 мл
ТЕН ДИЗАЙЪР БРОНЗАНТ DARK CHOCOLATE 237 мл
САЛКУРА БИОСКИН ДЕРМАСПРЕЙ ИНТЕНЗИВ 100 мл
ДАМАСКЕНА НАТУРАЛНА ВОДА ЗА УСТА спрей 30 мл
БИОХЕРБА ТИНКТУРА ШВЕДСКА ГОРЧИВКА 100 мл
НУКС НУКСУРИАНС УЛТРА КРЕМ - ФЛУИД ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР И УСТНИ 15 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Черен орех
- Шафран, Шафранов минзухар
- Морковена халва по индийска рецепта
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Халва от орехи с шафран