Фритата с тиква и сушени домати
Необходими продукти:
- 1 килограм тиква, обелена и нарязана на филийки
- 1 червен лук, нарязан на осминки
- 1 чаена лъжица кимион
- 2 супени лъжици зехтин
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 2-3 стръка магданоз, нарязан
- 200 грама сирене фета, нарязано (или обикновено сирене)
- 120 грама сушени домати, отцедени от мазнината
Начин на приготвяне:
Тиквата, лука, кимиона и зехтина сложете в голяма купа и разбъркайте, за да се овкусят добре. Прехвърлете ги в голяма тава (предварително я покрийте с пекарска хартия) и опечете за 25-30 минути, докато омекнат. Оставете настрана да се охладят зеленчуците за около 5-6 минуъи.
През това време разбийте яйцата с млякото и магданоза, подправете. Прехвърлете зеленчуците в тавичка с диаметър 22 сантиметра, добавете сушените домати, сиренето и полейте с яйчната смес. Опечете за 20-25 минути, докато придобие златиста коричка.
Оставете зеленчуковата фритата за 10 минути да се охлади, преди да сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена
- Печена солена тиква
- Фритата с гъби, домати и кашкавал
- Тиквено сладко с ябълков сайдер
- Тиква, Кюрбисия
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Сладко от тиква с портокали, лимони и джинджифил
- Тиквен сладкиш с грис и ябълки
Коментари към Фритата с тиква и сушени домати