Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Необходими продукти:
- 2 1/4 чаена чаша брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и подправка за тиква
- 1 чаена чаша меко масло
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша бяла захар на кристали
- 3/4 чаена чаша пюре от тиква
- 1 яйце
- 2 чаени лъжици аромат ванилия
- 2 чаени чаши шоколадови капки
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, содата, подправката за тиква и солта.
В голяма купа, с миксер разбийте маслото, заедно с двата вида захар. След това добавете яйцето, пюрето от тиква и ванилията. След като комбинирате всички продукти, на части добавете брашното, а накрая добавете шоколада. Покрийте тестото и го приберете в хладилник за 30 минути
С малка лъжица направете купчинки от тестото в застлана с хартия за печене тава, като оставите достатъчно разстояние между тях. Печете ги на 180 градуса около12 минути.
Готовите бисквити сложете върху решетка, нека се охладят преди да им се насладите.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г 4710
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Канелени сладки с мед
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
Коментари към Бисквити с тиква и шоколадови парченца