Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем
Необходими продукти:
за 3 блата
- 12 белтъка
- 3 чаени чаши захар
- 1 супена лъжица сметана за разбиване
- 3 супени лъжици царевично нишесте
- 2 ампули ванилия
за шоколадовия пълнеж
- 10 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- щипка сол
- 2 чаени лъжички какао
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- 100 грама шоколад
за карамеловия пълнеж
- 6 супени лъжици сметана за разбиване
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици царевичен сироп
- 1 и 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 ампула ванилия
за ваниловия крем
- 1 и 1/2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
- 1 чаена лъжичка ванилия
- 1 яйце
- 2 жълтъка
- 5 супени лъжици захар
- 1/4 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици студено масло
за декорацията
- 2 чаени чаши сметана за разбиване
- 5 супени лъжици пудра захар
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- щипка сол
- плодове по избор
Начин на приготвяне:
Блатове
Разбийте до получаването на гъста хомогенна смес белтъците със захарта, добавете царевичното нишесте, сметаната и ванилията.

Покрийте тава с лист пергамент, очертайте кръг с помощта на форма, сипете от сместа и изпечете на 100 градуса до готовност. По същия начин направете останалите два блата и оставете настрана.

Ванилов крем

В тенджера налейте и загрейте млякото, оставете да заври. В друг съд чукнете яйцето, жълтъците, захарта, брашното и разбийте до хомогенност. Налейте яйчната при млечната смес и бъркайте до получаването на гладък крем. Свалете от котлона, охладете, добавете маслото и ванилията. Прецедете през цедка и завийте крема със стреч фолио.
Шоколадов крем

Разтопете шоколада на водна баня. В купата на блендер смесете останалите продукти и разбийте до еднородност. Налейте шоколада и пасирайте отново до хомогенност.
Карамелов крем

В суха тенджера сипете захарта, ванилията и солта. След като започне да се карамелизира налейте сметана, водата и разбъркайте. След 3-4 минути сипете царевичния сироп и след като промени цвета си добавете маслото. Отстранете и охладете.
Декорация и сглобяване
Разбийте сметаната и сипете захарта постепенно. Добавете ванилията, разбъркайте и прехвърлете в кухненски пош. Вземете първия блат, смесете част от ваниловия крем с 2-3 супени лъжици от карамела, разбъркайте и разнесете с помощта на шпатула.

Покрийте с втория, върху който разпределете шоколадовия мус и останалия ванилов крем.

Завършете с третия блат, украсете повърхността му със сметановия микс, гарнирайте с плодовете и глазирайте с течния карамел. Разрежете, поднесете и на божествения вкус се насладете!

Да ви е сладко!
Източник: magdaliciousblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Торта с маслен крем със сушени сини сливи и орехи
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Торта от царевични пръчици с орехи
Коментари към Торта Павлова с карамелов, шоколадов и ванилов крем