Супа от моркови и червена леща
Необходими продукти:
- 1 наситнена глава лук
- няколко стръка магданоз
- 10 грама черен пипер
- 1 супена лъжица сол
- 100 грама червена леща
- 2 стръка керевиз
- 100 грама червена леща
- няколко скилидки чесън
- 2 нарязани моркова
- 1 супена лъжица масло
- щипка чубрица
- 1 люта чушка, нарязана на ситно
Начин на приготвяне:
Налейте водата и бульона в тенджера, изчакайте да заври. През това време сгорещете маслото в тиган, запържете лука, моркова и нарязаните скилидки чесън. Добавете ги в тенджерата, подправете с част от магданоза, нарязан на ситно, лютата чушка. Прибавете лещата, овкусете със сол, черен пипер и оставете да къкри на слаб огън до готовност на зеленчуците. Охладете супата и я поднесете, гарнирана със зелените подправки и чубрицата.
Добър апетит!
Източник: www.bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛИЕРАК СЪНИСИМ КАПСУЛИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ТЕН * 30
ГАНЧЕВ СОК МУЛТИВИТАМИН 250 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЛОДОВ ЧАЙ филтър * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Яхния с коприва и леща
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Супа от моркови и червена леща