Сметанови пърленки с яйце на тиган
Необходими продукти:
50 грама масло
1 яйце
2,5 чаени чаши брашно
1 чаена чаша заквасена сметана
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сода
1/3 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и сметаната, към тях добавете захарта и маслото.
Отделно смесете содата и солта, изсипете ги при брашното.
Замесете тесто от сухата и течната комбинации и го оставете да престои 15 минути.
След това разточете кръгли пърленки (ако тестото е прекалено меко, предварително поръсете плота с брашно, а може да добавите и към тестото, ако е необходимо).
Изпечете питките от двете страни в тиган под капак.
Да ви е вкусно!
Снимка: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни пърленки без глутен
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Пиде с кайма и зеленчуци
- Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленки с кашкавал (без мая)
- Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки
- Бързи пърленки без мая
- Пърленки със зелен лук на тиган
- Пърленки със сирене, магданоз и копър
Коментари към Сметанови пърленки с яйце на тиган