Сладко от вишни (с и без костилки)
Необходими продукти:
1 килограм вишни
1,5 килограма захар
200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Измийте вишните и ги изсипете в гевгир да се отцедят.
След като това стане, внимателно ги почистете от костилките, насипете със захарта и ги оставете така в продължение на 5 часа. Задължително покрийте съда с кърпа или затворете с капак.
След като плодовете си пуснат сока и количеството захар намалее, сложете сладкото на несилен огън и изчакайте да заври, но не разбърквайте. Ако искате, може леко да разклатите тенджерата. Нека се вари 20 минути, накланяйки съда във всички посоки, за да може вишните да "плуват" в сиропа.
Сладкото е готово, когато сипете от него в чиния и то не се разтече.
Следва да охладите на стайна температура, напълнете в бурканчета и затворете.
Може да използвате вишни с костилки. В такъв случай те не се засипват със захар, а от нея се приготвя отделно сироп, в който плодовете престояват 10 часа и след това се варят в него до готовност.
Сладкото от вишни без костилки се запазва годно за консумация за по-дълго време, отколкото това от плодове с костилки. Последното трябва да се изяде в рамките на 1 година.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
КИСЕЛА ЧЕРЕША капсули 1200 мг * 90 NATURE'S WAY
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 200 мл
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ОСТЕОМАКС-К таблетки * 160
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Японска вишна, Сакура
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Сладко от ананас
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Ягодово сладко с мед (без варене)
- Вишна
- Кекс със сладко от портокалови корички
Коментари към Сладко от вишни (с и без костилки)