Свинско със сушени сини сливи на фурна
Необходими продукти:
1 килограм свинско месо
150 грама сушени сини сливи
1 - 2 чаени лъжици ябълков оцет
малко зехтин
сол и различни видове пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го.
Сушените сини сливи смелете. Ако са много сухи, предварително ги накиснете във вода. Към тях прибавете малко зехтин и ябълков оцет.
Натрийте месото със смес от сол и пипер, оставете за 15 минути.
След това намажете обилно свинското с маринатата от сини сливи и приберете в хладилника за една нощ или за минимум 3 часа.
Остава да изпечете месото в загрята до 200 градуса фурна за около час и половина.
Готовността проверявайте с помощта на нож: ако при продупчване с него, изтече прозрачен сок, значи печенето е достатъчно.
Може да използвате фолио при приготвянето.
Ястието се поднася и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СИНИ СЛИВИ 190 г
ГРЕВИЯ ХЕЛТИ - СИНЯ СЛИВА + B9 + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
НовГАНЧЕВ НЕКТАР ОТ СИНИ СЛИВИ 250 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ С АЛОЕ ВЕРА 50 мл
НовНУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Глазирани свински пържоли с ябълков сайдер, чесън и мед
- Свински пържоли с мед, соев сос и чесън
- Как сушените сини сливи подпомагат здравето
Коментари към Свинско със сушени сини сливи на фурна