Свинско със сушени сини сливи на фурна

Необходими продукти:
1 килограм свинско месо
150 грама сушени сини сливи
1 - 2 чаени лъжици ябълков оцет
малко зехтин
сол и различни видове пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го.
Сушените сини сливи смелете. Ако са много сухи, предварително ги накиснете във вода. Към тях прибавете малко зехтин и ябълков оцет.
Натрийте месото със смес от сол и пипер, оставете за 15 минути.
След това намажете обилно свинското с маринатата от сини сливи и приберете в хладилника за една нощ или за минимум 3 часа.
Остава да изпечете месото в загрята до 200 градуса фурна за около час и половина.
Готовността проверявайте с помощта на нож: ако при продупчване с него, изтече прозрачен сок, значи печенето е достатъчно.
Може да използвате фолио при приготвянето.
Ястието се поднася и топло, и студено.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОНУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО С НЕРОЛИ 100 мл
ФРУТИЛАКС СИРОП ОТ СМОКИНЯ И СЛИВА 150 мл ЕКОФАРМ
ГРЕВИЯ ХЕЛТИ - СИНЯ СЛИВА + B9 + L-ГЛУТАТИОН капсули * 60
ПРОМОМАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
Е ЛЕК РЕСПЕКТ КРЕМ ЗА ОМЕКОТЯВАНЕ С АЛОЕ ВЕРА 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с гъби в сметана
- Консумацията на сушени сливи предотвратява появата на остеопороза при жени в менопауза
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Брауни със сушени сини сливи и ром
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
Коментари към Свинско със сушени сини сливи на фурна