Салата с херинга и ябълки
Необходими продукти:
2 парчета солена херинга(филе)
1 глава цвекло
1 кисела ябълка
винен оцет(червен) - на вкус
за соса: олио, горчица, винен оцет
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете цвеклото на малки кубчета. Нагорещете олио в тигана и сложете цвеклото да се задуши на слаб огън под капак, докато стане готово. Преди да приключи задушаването прибавете винен оцет на вкус. Нарежете филето на не много големи парчета, обелете ябълката и я нарежете на кубчета като цвеклото. Подредете в купи за салата на слоеве: цвекло, ябълка, херинга. Подправете със соса, направен от олиото, горчицата и капки оцет. Оставете в хладилник, за да поемат съставките. Салатата е готова.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Ябълка
Коментари към Салата с херинга и ябълки