Салата от тиква с рукола, бекон и пармезан

Необходими продукти:
- 600 грама тиква
- 100 грама рукола
- 150 грама сурово пушен бекон
- 60 грама пармезан
- по 1 супена лъжици горчица на зърна и мед
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици каперси
- 2 чаени лъжици балсамов оцет
- черен пипер
- сол
- каперси
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената и я изпечете (около 20 минути при 180 градуса), не бива да омеква съвсем, защото ще се превърне в каша.
Докато тиквата се пече, нарежете сурово пушения бекон на тънки сламки, които запържете в собствена мазнина до образуване на златиста коричка. Внимателно извадете парченцата от тигана с решетъчна лъжица и сложете върху хартия, която да абсорбира ненужната мазнина.
Готовата тиква изчакайте да се охлади и тогава нарежете на малки кубчета, които прехвърлете в салатиера. Добавете едро настъргания пармезан, малко каперси, подправете със сол и черен пипер.
Отгоре сложете листа рукола (може да накъсате или да използвате цели).
В отделен съд смесете зехтина, меда, горчицата и балсамовия оцет. Разбийте с вилица до еднородност.
Овкусете салата с този дресинг и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЮКСЕОЛ ЗА РАСТЕЖ И УКРЕПВАНЕ КОСА желирани таблетки * 60
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА желирани таблетки * 60
СНБ КРЕМ-ГЕЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СЪС СФЕРИ АЛОЕ ВЕРА И ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА 250 мл
ЛЮКСЕОЛ ЗА РАСТЕЖ И УКРЕПВАНЕ НА КОСАТА капсули * 30
СНБ КРЕМ-ГЕЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СЪС СФЕРИ АЛОЕ ВЕРА И ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА 30 мл
ЛЮКСЕОЛ БИОТИН + РУКОЛА капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Рукола - полезни свойства и противопоказания
- Салата от рукола с ягоди, синьо сирене и кедрови ядки
- Тиква, Кюрбисия
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Салата с прошуто, рукола и синьо сирене
- Салата от пържени гъби с шунка и рукола
- Салата от маруля с рукола и маслини
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рукола, ерука, рокет, арагула
Коментари към Салата от тиква с рукола, бекон и пармезан