Руло от говеждо с плънка от круши и кашкавал
Необходими продукти:
800 грама говеждо филе
1 връзка магданоз или друга зелена подправка по ваш избор
1 средна глава лук
150 грама кашкавал
2 големи круши
2 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте месото, подсушете го и разрежете в средата, без да стигате докрай (да остане около 1 сантиметър неразрязана част). След това направете разрези отляво и отдясно, да се получи сякаш разтваряте книга. Покрийте филето с найлоново фолио и начукайте (тънък пласт).
Измийте крушите, нарежете всяка на 4 части, отстранете сърцевината със семената, а меката част нарежете на сламки.
Настържете кашкавала, магданоза и лука накълцайте ситно.
Смесете крушите, кашкавала, лука и магданоза. Разпределете равен слой от получената плънка върху месната основа, като оставите около 1,5 сантиметра от двата края без пълнеж. Навийте руло, което закрепете на няколко места с подходяща връв.
Овкусете със сол и смлян черен пипер, намажете със зехтин от всички страни и увийте говеждото във фолио.
Изпечете го в загрята до 200 градуса фурна в продължение на час и половина. 20 минути преди да бъде готово ястието, развийте или срежете фолиото, за да може месото да се запече отгоре и да придобие неустоим вид.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от пилешки гърди с плънка от лук, спанак и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Руло с пилешко филе, броколи и шунка
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
Коментари към Руло от говеждо с плънка от круши и кашкавал