Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
Необходими продукти:
1 прясна скумрия
100 грама орехови ядки
1 морков
1 глава лук
1 супена лъжица желатин на прах
връзка магданоз
подправки за риба, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, моркова и магданоза, задушете ги на слаб огън, прибавете подправките.
Ореховите ядки нарежете на парчета, но не прекалено дребни.
Измийте рибата, махнете главата, почистете и отстранете костите. Разрежете на две по дължина, поръсете със сол, подправки и желатина. След това разпределете плънката върху едното парче, редувайки орехи, зеленчуци, орехи. Покрийте с другото и притиснете.
Увийте скумрията в няколко слоя найлоново фолио, стегнете и завържете краищата с конец. Не трябва да остава въздух под фолиото.
След това сложете рибата във вряща вода и нека се приготвя в продължение на 35 минути. Охладете на стайна температура и оставете на хладно място за една нощ (може да поставите твърд предмет върху рибата). Не махайте фолиото, то се отстранява на следващия ден или преди да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИКАН ЕКСТРА капсули * 150 TIENS
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Орехи - ползи и вреди
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Ползи и вреди на червения лук
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- 30 идеи за декориране на новогодишните салати и ордьоври
Коментари към Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук