Плодова пита с грозде, канела и маскарпоне
Необходими продукти:
300-400 грама гроздови зърна
120 грама маскарпоне
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица канела
1 лист замразено бутер тесто
1 белтък
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса, застелете дъното на подходяща форма с хартия за печене.
Смесете захарта с канелата. Разточете тестото леко и го сложете в подготвената форма. По повърхността му разпределете маскарпонето, като оставите около 2,5 сантиметра по краищата без сирене. Поръсете със сместа от захар и канела, подредете гроздовите зърна.
Краищата прегънете и ги намажете с разбития с 1 супена лъжица вода белтък.
Изпечете питата в загрятата фурна в продължение на 40-50 минути или до зачервяване на краищата и карамелизирането на гроздето.
Когато се охлади, може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
Коментари към Плодова пита с грозде, канела и маскарпоне