Пилешко филе с картофи и топено сирене
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 3 едри глави лук
- 4 средни по големина картофа
- 3 яйца
- 200-300 грама топено сирене
- 1/2 чаена чаша кисело мляко (натурално без добавки или заквасена сметана)
- връзка пресен копър, прясно смлян черен пипер, готварска сол
Начин на приготвяне:
Покрийте дъното на намазнена с олио тава с ред от обелени картофени кръгчета.
Следва лукът, нарязан на полукръгчета.
Върху него - неголеми парчета филе, които подправете със сол и пипер.
В блендер смесете заквасената сметана/кисело мляко, топеното сирене и яйцата.
С тази смес залейте пилешкото, заравнете повърхността.
Поставете съда в гореща фурна и изпечете ястието до зачервяване. Поръсете с накълцан копър, малко преди да бъде напълно готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Картофени хармоники
- Рибено филе в бекон със зеленчуци
- Риба на скара с горчица, чесън и лимон
- Филе от риба в лимонено-сметанов сос
- Панирани рибни филета с мащерка и пармезан
- Пастърма
- Филе от сьомга върху кедрова дъска
- Рулца от рибено филе с гъби, лук и орехи
Коментари към Пилешко филе с картофи и топено сирене