Печени ньоки с тиква и градински чай
Необходими продукти:
- 750 грама картофени ньоки
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 16 листенца градински чай
- 750 грама тиква, нарязана на тънки резенчета
- 2 жълтъка
- 600 милилитра нискомаслена сметана
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- 3/4 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 100 грама синьо сирене, натрошено
- печени лешници за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и намажете с масло голяма тава.
Сварете ньоките в гореща вода, докато изплуват на повърхността и ги прецедете и изплакнете със студена вода.
Нарязаната на ситно тиква полейте в 1 лъжица зехтин. Добавете към нея ньоките, жълтъците, сметаната, индийското орехче, 1/2 чаена чаша моцарела, половината листенца градински чай и 1/2 от синьото сирене.
Разбъркайте всички продукти и изсипете в приготвената тава.
Поръсете с останалата моцарела и печете за 45-50 минути, докато тиквата се сготви.
Междувременно изпържете листенцата градински чай в 1/4 чаена чаша зехтин, докато станат хрупкави - за около 1 минута.
Отцедете върху кухненска хартия. Разпръснете ги върху ястието и поръсете с останалото синьо сирене и печени лешници.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Салата с киноа, тиква и червени боровинки
- Тиква, Кюрбисия
- Сладко от тиква с портокали, лимони и джинджифил
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Пастет от тиква
- Бананово смути с тиквени семена и овесени ядки
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиквен десерт със сметана и шоколад
Коментари към Печени ньоки с тиква и градински чай