Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
Необходими продукти:
- 2 броя авокадо, зряло
- 50 грама натрошено сирене
- 5 грама черен сусам
- сок от един лимон
- 1/2 глава лук
- 1-2 люти зелени чушки
- сол, черен пипер на вкус
- 1/2 чаена лъжичка стрити люти чушки
- нарязан пресен магданоз
- 2 чеснови скилидки
- зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете, отстранете костилките и издълбайте с лъжица месестата част на авокадото. Сложете го в блендер и прибавете част от сиренето, сока от лимона, нарязания ситно лук и зелени чушки.
Разбийте и добавете солта, пипера, част от магданоза, чесъна стритите чушки и разбийте повторно. Получената хомогенна смес пресипете в бурканче и охладете за час.
Разпределете сместа в чиния или намажете на филия хляб, украсете с останалото сирене и пресни подправки. Добавете няколко капки зехтин, поръсете със сусам и поднесете пастета.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
АЛОКСИ ХИДРАТИРАЩ ШАМПОАН 1000 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 44 / 26 ВИОЛЕТ ИНТЕНЗ
МАКСИМАЛНА КРАСОТА ОРГАНИК ОМЕГА КОМПЛЕКС 200 мл VIRIDIAN
СИЙСТАРС МАГНЕТИК ДНЕВЕН ЛИФТИНГ КРЕМ С ПЕПТИДИ 50 мл
ЗАХАРЕН СКРАБ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО МАНГО, КИВИ, АВОКАДО NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Отглеждане на авокадо
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тутманик
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да си засадите авокадо от костилка
Коментари към Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки