Панирано топено сирене
Необходими продукти:
200 грама топено сирене
2 яйчни белтъка
1 жълтък
2 - 3 супени лъжици галета
1 чаена чаша заквасена сметана за поднасяне
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците и към тях прибавете настърганото сирене. От сместа оформете малки топчета или кюфтета, които приберете в хладилника, за да стегнат.
Разбийте жълтъка с вилица с 1 супена лъжица вода.
Извадете топчетата сирене от хладилника, оваляйте крокетите в галета, след това потопете в разбития жълтък, отново галета и изпържете в нагорещено олио за около 2 минути.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Питки с плънка от топено сирене, чесън и магданоз
- Топено сирене
- Домашно топено сирене с парченца бекон
- Твърдо топено сирене с козе мляко
- Топено сирене с гъби и лук
- Панирани топени сиренца с боровинково сладко
- Пастет от яйца и топено сирене с маслини и чесън
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
Коментари към Панирано топено сирене