Пангасиус на пара със зеленчуци
Необходими продукти (за 2 порции):
2 парчета филе от пангасиус
4 средно големи моркова
4 средно големи гъби
1 глава лук
чубрица на вкус
черен пипер
червен пипер
хималайска сол
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на кръгчета, рибата на парчета (ако желаете), лука и гъбите - на едро. Ако не разполагате със специален уред за готвене на пара, налейте вода в тенджера и сложете подходяща решетка (скара) с крачета. Нивото на водата трябва да бъде равно с височината на крачетата. Подходящ е и дълбок съд с дупки.
Изсипете морковите, върху тях парчетата риба и най-отгоре гъбите и лука. Овкусете със сол, червен и черен пипер, чубрица. Нека ястието се приготвя на много слаб огън при затворен капак в продължение на 30 - 40 минути.
По желание може да използвате и мазнина.
Рецептата ни изпрати Дени, която ви пожелава добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!ТУИСТШЕЙК УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНА И СТЕРИЛИЗИРАНЕ 6 В 1 В ЧЕРЕН ЦВЯТ 78525
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Пангасиус на фурна с картофена гарнитура
- Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
- Пригответе си зеленчуци на пара, без необходимия уред
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Риба на пара с домати и чесън
- Лаврак със зеле на пара
- Сьомга на пара със сос от кисели краставички
- Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън
Коментари към Пангасиус на пара със зеленчуци