Отворена баница с печени домати и сирена
Необходими продукти:
240 грама пясъчно тесто
4 домата
250 грама меко сирене или извара
3 яйца
100 грама сирене Чедър
60 грама сирене Фета
листа босилек
зелен лук
Начин на приготвяне:
Разрежете доматите на две части и подредете в тава, подмазана с олио. Напръскайте със зехтин и изпечете във фурната в продължение на 50 минути. Оставете да се охлаждат, а през това време разточете тестото и го сложете в неголяма кръгла форма. С помощта на вилица надупчете повърхността на няколко места и запечете в загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.
Докато основата се охлади, заемете се с направата на плънката.
Смесете всички видове сирена, добавете яйцата, нарязан зелен лук на вкус. Разбийте до еднородност (може да използвате кухненски робот или блендер). Подправете със сол, смлян черен пипер и босилек на вкус.
Разпределете плънката върху основата от тесто, подредете изпечените домати. Притиснете ги леко, за да може да потънат малко в сместа, но не прекалявайте, нека се виждат.
Изпечете баницата за 40-45 минути във фурната при температура от 180 градуса.
Поднесете я топла.
Добър апетит!
Снимка: namnamra.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ВЕГАВЕРО ФОРМУЛА В ПОДКРЕПА НА МЪЖКАТА РЕПРОДУКТИВНА СИСТЕМА капсули * 120
ПРОМОСЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 20 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
Коментари към Отворена баница с печени домати и сирена