Ориз с чесън и черен сусам
Необходими продукти за 6 порции:
1 средна глава лук
5 скилидки чесън
250 грама дългозърнест ориз
500 - 600 милилитра бульон или вода
1 чаена лъжица черен сусам (може и бял)
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно. Нагорещете 3 супени лъжици олио и запържете лука до полупрозрачност. Добавете ориза и чесъна, запържете за минута, разбърквайки.
Изсипете бульона или водата, подсолете на вкус, оставете да заври, намалете котлона, затворете с капак и варете 20 - 25 минути. Ако е необходимо, долейте още течност.
Готовият ориз се смесва със сусама, разбърква се и се поднася като гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ДЖИ ХИДРАТИРАЩО БЕБЕШКО МЛЯКО ЗА ТЯЛО 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА РЕГЕНЕРИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовХРИСТИНА ИЗБЕЛВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 100 мл
ФИТОМЕР ЦИФОЛИЯ ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 150 мл
ХЕРБИС БАЛСАМ ЗА ЗДРАВА КОСА И СКАЛП 200 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Облекчете синузита с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
Коментари към Ориз с чесън и черен сусам