Оризови суши понички със сос
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици оризов оцет
- 2 чаени чаши ориз (за суши)
- сол на вкус
- 20 грама краве масло
- 50 грама пушена сьомга
- 10 грама черен сусам за украса
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 супени лъжици лека майонеза
- сок от половин лимон
- нарязан ситно стрък зелен лук
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете оризовия оцет, ориза и налейте 6 чаени чаши вода. Оставете сместа за заври и подправете с масло и сол.
Разбъркайте и след редуциране на водата разпределете ориза в кръгли формички за понички. Охладете за час. През това време пригответе соса като смесите соевия с майонезата, лимоновия сок и сол на вкус.
Разбъркайте и охладете. Извадете оризовите понички, украсете ги със сос, гарнирайте с фино резенче пушена сьомга, пресен лук и поръсете с черен сусам. Подредете в плато и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.timepiececakery.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ФИТО SOFTNESS СУХ ШАМПОАН ЗА КОСА 75 мл
СУЛФОРАФАН капсули 20 мг * 120 DOUBLE WOOD 27222
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Безглутенова диета
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Домати с ориз и пиле
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
Коментари към Оризови суши понички със сос