Омлет на фурна с пилешко и моцарела
Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди
- сол, черен пипер, други подправки на вкус
- малко зехтин
- 4-5 яйца
- 1 супена лъжица нишесте
- 50 милилитра прясно мляко
- моцарела
- копър
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди, разрежете ги на малки ивици напречно на влакната.
Смесете подправките и поръсете месото, след което напръскайте с няколко капки зехтин. Оставете за 15 минути и тогава запечете в грил тиган за около половин минута от всяка страна (до зачервяване).
След това сложете гърдите в тава и включете фурната да загрява.
С миксер разбийте яйцата с нишестето, млякото и подправки на вкус. Залейте пилешкото с тази комбинация и по повърхността подредете парченца моцарела.
Поръсете с нарязан копър и изпечете омлета в горещата фурна за 20 минути (или до готовност).
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети с киноа и спанак
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет със зеленчуци по испански
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет с тиквички на фурна
- Фритата с шунка, сирене и спанак
- Омлет Пуляр
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Яйчена палачинка с кашкавал (омлет)
Коментари към Омлет на фурна с пилешко и моцарела