Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол
Необходими продукти:
- 1 килограм бяло брашно
- 1 супена лъжица сол, равна
- 1/2 супена лъжица захар
- 42 грама жива мая
- 400 милилитра топло прясно мляко
- 1 супена лъжица цедено мляко
- 2 разбити яйца
- 80 грама разтопено краве масло
- 3 супени лъжици зехтин
- 5 скилидки чесън, пресовани
- няколко стръкчета пресен риган
- фина морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте. В друг съд налейте топлото мляко и прибавете захарта, маята и зехтина. Изчакайте набухвателя да се активира и комбинирайте със сухите съставки. Разбъркайте внимателно и прибавете част от маслото, зехтина, цеденото мляко и разбитите яйца.
Разбъркайте отново и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте със стреч фолио и го оставете да втаса. След това разделете на шест равни части, оформете топчици и ги подредете в тава, покрийте с лист незалепваща хартия.
Намажете с масло и поръсете с риган и морска сол. Изчакайте хлебчетата да удвоят обема си и ги изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 35-40 минути. Охладете, разчупете и поднесете топли.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thehungrycook.co.nz
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Лечебни ползи от чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Вредна ли е лактозата?
Коментари към Млечни чеснови хлебчета с риган и морска сол