Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка
Необходими продукти:
2 патладжана
чесън
бял винен оцет
зехтин
риган
люта чушка
сол
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на парчета с дебелина около сантиметър и ги подредете на слоеве в дълбока купа, като всеки ред поръсвате със сол. Притиснете ги с тежък предмет (може да използвате тенджера с вода, например), за да си пуснат сока. Оставете ги да престоят така 24 часа, след което извадете върху хартия, която ще поеме излишната течност.
Прехвърлете в купа или тенджера и залейте с бял винен оцет. Нека се мариноват в продължение на едно денонощие, след което отцедете от течността и подредете на слоеве в буркан. Между редовете слагайте счукан чесън, риган и парченца люта чушка на вкус. Накрая залейте със зехтин, допълвайки съда догоре, и го приберете в хладилната камера.
След 20 дни маринованите патладжани са готови за консумация.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
ОСЕМЧАТКА тинктура 50 мл
НовХАЙЪР НЕЙЧЪР МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 180
Безплатна доставка за България!ХАЙЪР НЕЙЧЪР УАЙС УОМЪН - МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ДАЙДЖЕСТА КЛИЙНС КОМПЛЕКС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 120 G & G
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отглеждане на риган
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Марината за агнешко месо
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Мариновани свински уши
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Мариновани патладжани в зехтин с риган, чесън и люта чушка