Лазаня с млечен сос, спанак и сирене
Необходими продукти:
- 500 грама кори за лазаня
- 50 грама брашно
- 40 грама масло
- 200 грама кисело мляко
- сол, черен пипер, сок от лимон на вкус
- 250 грама пресен спанак
- 2 главички лук, нарязани ситно
- 200 грама сирене, натрошено
- 200 грама настърган кашкавал
- 1 скилидка чесън, пресована
Начин на приготвяне:
Пригответе тенджера, налейте вода и я подсолете. Бланширайте корите и ги отцедете.
В друг съд разтопете маслото, запържете брашното и прибавете разбитото кисело мляко. Добавете чесъна, солта, пипера и лимоновия сок. Бъркайте до сгъстяване и свалете от котлона.
Охладете соса, разпределете част от него в тава и подредете ред кори.
В тиган загрейте зехтин и запържете лика и нарязания ситно спанак. Пресипете ги в купа, добавете сиренето и разбъркайте.
Разпределете спаначената смес върху корите, поръсете с кашкавал, гарнирайте със сос и наредете останалите кори. Завършете със сос и кашкавал. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете ястието за 30 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.lilaruthgrainfree.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Мързелива лазаня
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня от киноа със зеленчуци и сирена
- Лазаня болонезе с бешамел, пармезан и моцарела
Коментари към Лазаня с млечен сос, спанак и сирене