Картофени кюфтета с рукола и куркума
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 60 грама меко масло
- сол, черен пипер
- 1 глава настърган лук
- 200 грама рукола
- сок от половин лимон
- 2 стръка зелен лук
- 5 грама куркума на прах
- 50 грама настъргано сирене
- 1 яйце, разбито
- 1 чаена чаша брашно
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете и обелете картофите докато са още топли. Нарежете ги на парченца, добавете сол, черен пипер, масло и настърган лук.
Пригответе пюре с помощта на преса и прибавете нарязан зелен лук, куркума, сирене и нарязана ситно рукола. Подправете със сок от лимон и добавете яйцето.
Разбъркайте сместа до еднородност, оформете кюфтета, оваляйте в брашно и ги изпържете от двете страни до златисто в силно сгорещена мазнина. Отцедете, подредете в чиния и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Картофени кюфтета с рукола и куркума