Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
Необходими продукти:
800 грама патладжани
150 грама маслини
90 грама каперси
140 грама лук
50 грама захар
400 грама доматено пюре
80 милилитра бял винен оцет
зехтин за пържене
босилек, сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, които изпържете в нагорещен зехтин. За да не се получат много мазни, попарете ги преди това с вряща вода.
В отделен съд карамелизирайте до златисто обеления и нарязан лук като добавите към него захарта. Не използвайте мазнина.
Прибавете каперсите (може да се заменят с кисели краставички) и маслините, налейте оцета и съвсем малко зехтин.
Нека всичко се задушава в продължение на около 5 минути, след което прибавете изпържените патладжани и доматеното пюре.
След 7-10 минути свалете рагуто от котлона, като 2-3 минути преди това сложете нарязан пресен босилек, сол и смлян черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Снимка: fanfon/Depositphotos.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Пълнени патладжани с макарони, бекон, пармезан и домати
- Зеленчукова запеканка
- Салата с чери домати, маслини и кедрови ядки
- Патладжанени рулца с кайма в доматен сос
- Симпатична идея за празнична зеленчукова композиция
- За укрепване на венците и зъбите използвайте кора от патладжан или масло от чаено дърво
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)