Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

от 27 май 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

1. Как да получим ароматен и златист бульон? Морковите, целината и магданозът не се слагат ненарязани в тенджерата. Първо се разрязват на половина, след което се запичат без мазнина от едната страна. В бульона се налива прецедена отвара от люспите на 1 - 2 глави лук, а може да се сложи и цяла необелена глава вместо отварата. Бульонът става изненадващо красив, направо кехлибарен.

2. Ако възнамерявате да сварите бульон, налейте водата в тенджера, затворете съда с капак и оставете да заври (нека това стане, колкото може по-бързо). След това намалете огъня и махнете капака.

3. Ако бульонът, който приготвяте, е предназначен за направата на сос или за желиране на месо, не го подсолявайте.

4. Месният бульон се подсолява половин час преди приключване на варенето, рибеният - в началото на приготвянето, а гъбеният - в края на варенето.

5. Пяната потъва на дъното на съда? Налейте в тенджерата малко студена вода, пяната ще изплува на повърхността и така ще я премахнете по-лесно.

6. За да се запази по-дълго време бульонът прозрачен, затоплете го в отворена тенджера на слаб огън и веднага щом заври, свалете от котлона.

7. Ако приготвяте картофена супа със зеленчуци, съдържащи киселина, като киселец, например, то те се слагат в края на варенето, защото в противен случай картофите ще станат твърди.

8. За да подобрите вкуса и аромата на пилешкия бульон, по време на варенето му сложете леко изпържени (до светлозлатист цвят) пилешки кости.

9. Бульонът става по-вкусен, ако се добави 1 супена лъжица херес в купата/чинията.

10. Преди да добавите в супата сурово яйце, първо го разбийте в малко количество студен бульон. Така яйцето ще се разпредели равномерно в супата.

11. Оризовата супа ще бъде прозрачна, ако преди да сварите ориза, го сложите за 3 - 5 минути във вряща вода (почистен и измит), след което отцедете от водата с помощта на сито.

12. Точно преди да свалите супата от огъня, налейте в нея малко пресен сок от моркови, домати, зеле. Това подобрява вкуса на ястието и го обогатява с витамини.

Още по темата:
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Телешки бульон с домати и зеленчуци Телешки бульон с домати и зеленчуци
  • Домашен зеленчуков бульон Домашен зеленчуков бульон
5.0/5 2 оценки

Коментари към Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 05:22
    Коментирайте "Как да сварим вкусни, ароматни и полезни бульони и супи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
  • Тънкости за приготвяне на вкусни супи
  • Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия
  • Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства
  • Сос бешамел с рибен бульон и каперси
  • Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
  • Пикантен пилешки бульон с гъби и зеленчуци
  • Пилешки бульон с кашкавалени кюфтенца
  • Направете си домашен бульон на блокчета от масло с подправки
  • Как да си направим пилешки бульон на кубчета у дома
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Да заместим кубчетата бульон, но как?

преди 3748 дни, 11 часа и 21 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 1 дни, 17 часа и 12 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 1 дни, 19 часа и 28 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 2 дни, 16 часа и 6 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 4 дни, 7 часа и 41 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства

Лабораторни тестове показват, че някои традиционни бульони имат антималарийни свойства

от 25 ное 2019г. Прочети повече
Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия

Направете си здравословен бульон за овкусяване на ястия

от 28 дек 2015г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival