Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки
Необходими продукти:
- 3 моркова
- 1/2 глава червен лук
- 1/2 глава бял лук
- 6 стръка зелен лук
- 4 стръка целина
- 4 скилидки чесън, намачкани
- шепа пресен магданоз
- шепа пресен босилек
- 1 супена лъжица микс от пипер на зърна /черен, бял, зелен, розов/
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно зеленчуците и ги нарежете на едро.
- Прехвърлете ги в голяма тенджера, след което добавете пресните билки и пипера на зърна.
- Напълнете тенджерата с вода, колкото да се покрият зеленчуците. Колкото по-малко вода има, толкова по-концентриран ще е бульонът.
- Загрейте на средно силен огън, докато заври и намалете силата на котлона.
- Оставете зеленчуците да къкрят в продължение на 1 час, като бъркате периодично.
- Отдръпнете от котлона и внимателно прецедете.
- Оставете зеленчуковия бульон да се охлади до стайна температура, разпределете в подходящи съдове и съхранявайте в хладилник. Ако не го използвате веднага, разбира се.
Приятен апетит!
Снимка: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС КОСТЕН ПИЛЕШКИ БУЛЬОН прах 306 гр.
Безплатна доставка за България!БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ649
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЧЕРЕН ДРОБ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ХЕЛИКС СУПЕР ФУУД 150 гр.
МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ капсули * 90 УЕБЪР НАТУРАЛС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Алкална диета
- Ако не препенвате бульона, вижте как да го избистрите
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Как да отглеждаме зеленчуци без химикали?
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
Коментари към Домашен бульон от зеленчуци и пресни билки