Запечена франзела със сирене и чесън
Необходими продукти:
1 франзела (по-добре е да не е прясна)
100 грама твърдо сирене (може кашкавал, ако предпочитате)
100 грама масло (размекнато)
2-3 скилидки чесън
копър, магданоз или друга зеленина по избор
Начин на приготвяне:
Настържете сиренето, чесъна намачкайте, смесете ги с размекнатото масло и накълцаните на ситно зелени подправки. Разбъркайте всичко.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Направете разрези на франзелата (но не срязвайте до долу) и ги запълнете с получената плънка. Увийте във фолио и поставете във фурната за 20 минути. След това махнете фолиото и оставете франзелата за още 5 минути, за да се запече и да придобие апетитна коричка.
Закуската е готова.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хлебен пудинг
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Хапвайте пресен чесън, за да снабдите организма си с повече витамин С
Коментари към Запечена франзела със сирене и чесън